Новости

Здравствене услуге ближе
социјално угроженим појединцима

Замјеник градоначелникa Синиша Јефтић и руководства Дом здравља и Центар за социјални рад Дервента потписали су данас Споразум о интерсекторској сарадњи на унапређењу пружања услуга сестринства у заједници са посебним освртом на социјално искључене категорије становништва, саопштено је из Градске управе.

Потписивању споразума присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић који је истакао да ови споразуми предвиђају интердисциплинарну сарадњу у оквиру социјалне и здравствене заштите, те саме локалне заједнице, а све у корист најугроженијих грађана, односно пацијената.

Шеранић је оцијенио да су ови споразуми залог за будућност с обзиром на то да се центри за социјални рад морају приближити домовима здравља и њихове тимове усмјерити на заједнички рад у пружању здравствених и социјалних услуга.

Трипартитни споразуми потписани су у Добоју у оквиру Пројекта јачања сестринства у БиХ који подржава Влада Швајцарске, а потписали су га и градови Добој и Прњавор, те општина Теслић.

Градска управа је ове године у капитална улагања уврстила 150.000 КМ за суфинансирање набавке мамографа у Дому здравља.

Related posts

Игор Жунић на челу дервентског СНСД-а

admin

Светосавска награда
слави племенити позив

Derventski List

Градски парламент засједа 11. фебруара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još