Друштво

Зимска опрема обавезна
од данас до 1. априла

На путевима у БиХ од 1. новембра до 1. априла  идуће године обавезно је посједовање зимске опреме за сва возила осим за мотоцикле (Л категорија) и тракторе (Т и Ц категорија), а коришћење ове опреме обавезно је без обзира на временске прилике.

Под зимском опремом се подразумијевају гуме за зимску употребу на свим точковима или зимске гуме на погонским точковима и ланци за снијег или гуме за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири милиметра и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Непосједовање зимске опреме је кажњиво и то 40 марака за возача који управља возилом без одговарајуће опреме и 500 КМ за предузећа или друго правно лице и исто толико за физичко лице које обавља дјелатност превоза. Осим новчане, прописана је и казна искључења из саобраћаја.

Related posts

Настава у новој школској години према прошлогодишњем распореду

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 1. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Путовања изван граница „на леду“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: