Друштво

Зимска опрема обавезна
од данас до 1. априла

На путевима у БиХ од 1. новембра до 1. априла  идуће године обавезно је посједовање зимске опреме за сва возила осим за мотоцикле (Л категорија) и тракторе (Т и Ц категорија), а коришћење ове опреме обавезно је без обзира на временске прилике.

Под зимском опремом се подразумијевају гуме за зимску употребу на свим точковима или зимске гуме на погонским точковима и ланци за снијег или гуме за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири милиметра и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Непосједовање зимске опреме је кажњиво и то 40 марака за возача који управља возилом без одговарајуће опреме и 500 КМ за предузећа или друго правно лице и исто толико за физичко лице које обавља дјелатност превоза. Осим новчане, прописана је и казна искључења из саобраћаја.

Related posts

Вијетнамска свиња дио тора у Осињи

admin

МОДЕРАН ПРИСТУП НАСТАВИ ДОБРА ПОДЛОГА ЗА ЗНАЊЕ

admin

Бојану Лазићу плакета
за 50 пута даровану крви

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još