Друштво

Зимска опрема обавезна
од данас до 1. априла

На путевима у БиХ од 1. новембра до 1. априла  идуће године обавезно је посједовање зимске опреме за сва возила осим за мотоцикле (Л категорија) и тракторе (Т и Ц категорија), а коришћење ове опреме обавезно је без обзира на временске прилике.

Под зимском опремом се подразумијевају гуме за зимску употребу на свим точковима или зимске гуме на погонским точковима и ланци за снијег или гуме за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири милиметра и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Непосједовање зимске опреме је кажњиво и то 40 марака за возача који управља возилом без одговарајуће опреме и 500 КМ за предузећа или друго правно лице и исто толико за физичко лице које обавља дјелатност превоза. Осим новчане, прописана је и казна искључења из саобраћаја.

Related posts

Већи број лежаја и богатија
понуда шире крила туризму

Derventski List

Ученици укрстили вјештине
у слагању Рубикове коцке

Derventski List

Добродошлица и поклони
дочекали првачиће

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još