ИЗДВОЈЕНОНовости

Зимска служба у приправности

Механизација и абразивни матријал су припремљени, као и потребни кадрови, што значи да је зимска служба у приправности за интервенције, казали су у предузећима која су изабрана да брину о проходности градских улица и локалних путева у зимском периоду.

Припремљена су и потребна средства у буџету града за зимско одржавање путева, што је потврдио начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић.

– За зимско одржавање локалних путева од 15. новембра до 15. марта изабрана је фирма „БС – Инжињеринг“, а о проходности и чишћењу градских улица и тротоара задужен је „Комуналац“ – казао је Новић.

У предузећима којима су повјерени ови послови истакли су да спремно дочекују зимске услове.

– Располажемо са свим што је потребно да можемо дјеловати. Имамо три грталице, специјално возило за тротоаре, набављена је довољна количина ризле и соли, а имамо и довољан број ангажованих људи – казао је директор „Комуналца“ Денис Пијетловић.

Спремност да дјелују у случају снијега и леда истакли су и у „БС – Инжињерингу“ додајући да на терен излазе по налогу из Градске управе.

– Механизација је спремна, а набављена је со и посипни материјал и чекамо налог надлежних када треба да се интервенише и на којим путним правцима. Дионице Дервента – Осиња – Појезна, затим Дервента – Календеровци – Дријен, као и Дервента – Провалија – Црнча и Дервента – Лужани – Костреш су правци првог приоритета – казао је Славиша Ђураш из овог предузећа.

Планом рада зимске службе дефинисано је да су приоритети одржавање путних праваца до центара мјесних заједница, школа и путних праваца на којима се одвија аутобуски саобраћај.

Одржавање путева

Одржавање путне мреже током зиме подразумијева неутралисање поледице и уклањање снијега са коловоза, спрјечавање стварања поледице на коловозу, те посипање абразивним и другим материјалима.

Related posts

ОТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ПАТКОВАЧА“

admin

Дјечак задобио прелом поткољенице

admin

Дервенћани на тргу дочекали православну Нову годину

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još