ИЗДВОЈЕНОНовости

Зимска служба у приправности

Механизација и абразивни матријал су припремљени, као и потребни кадрови, што значи да је зимска служба у приправности за интервенције, казали су у предузећима која су изабрана да брину о проходности градских улица и локалних путева у зимском периоду.

Припремљена су и потребна средства у буџету града за зимско одржавање путева, што је потврдио начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић.

– За зимско одржавање локалних путева од 15. новембра до 15. марта изабрана је фирма „БС – Инжињеринг“, а о проходности и чишћењу градских улица и тротоара задужен је „Комуналац“ – казао је Новић.

У предузећима којима су повјерени ови послови истакли су да спремно дочекују зимске услове.

– Располажемо са свим што је потребно да можемо дјеловати. Имамо три грталице, специјално возило за тротоаре, набављена је довољна количина ризле и соли, а имамо и довољан број ангажованих људи – казао је директор „Комуналца“ Денис Пијетловић.

Спремност да дјелују у случају снијега и леда истакли су и у „БС – Инжињерингу“ додајући да на терен излазе по налогу из Градске управе.

– Механизација је спремна, а набављена је со и посипни материјал и чекамо налог надлежних када треба да се интервенише и на којим путним правцима. Дионице Дервента – Осиња – Појезна, затим Дервента – Календеровци – Дријен, као и Дервента – Провалија – Црнча и Дервента – Лужани – Костреш су правци првог приоритета – казао је Славиша Ђураш из овог предузећа.

Планом рада зимске службе дефинисано је да су приоритети одржавање путних праваца до центара мјесних заједница, школа и путних праваца на којима се одвија аутобуски саобраћај.

Одржавање путева

Одржавање путне мреже током зиме подразумијева неутралисање поледице и уклањање снијега са коловоза, спрјечавање стварања поледице на коловозу, те посипање абразивним и другим материјалима.

Related posts

ЗАХВАЛНИЦА КРУНА ПРЕДАНОГ РАДА И ЕНТУЗИЈАЗМА

admin

Храм на Врбицу одзвањао молитвом и дјечијим рецитацијама

admin

Жељезничка улица
добија дрворед

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još