ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

Побједници конкурса за најљепши ћирилични рукопис у 2021. години, који је расписало Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Дервенте, су Биљана Катанић из Горњих Церана, Александра Јеремић из Модриче и Марина Пајкановић из Бањалуке.

Одлучио је то четворочлани жири који су чинили Зденко Бећаревић, Вујадин Малешевић, Далиборка Малешевић и Јованка Миловановић, а на конкурс су пристигла укупно 94 рада.

Друго мјесто, према мишљењу комисије за избор, заслужили су Лука Цвијић из Бањалуке, Марија Јефтић из Мишковаца те сестре Нађа и Софија Ковачевић из Власенице, док су се Сара Гојић из Хан Пијеска, Марко Калаба из Прњавора о Ленка Печеница – Ковачевић захваљујући својим радовима обрели на трећем мјесту.

Из градског одбора СПКД „Просвјета“ захвалили су се свим учесницима конкурса те најавили да награде побједницима бити уручене 22. маја у Центру за културу од 19 часова.

Related posts

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗИМНИЦУ БЕЗ ПРЕМЦА

admin

Светосавски дом биће ново мјесто окупљања вјерног народа Дервенте

admin

ТЕСЛИЋАНИ ОДНИЈЕЛИ ГЛАВНУ НАГРАДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još