Култура

„ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА“ ОДУШЕВИЛА ПУБЛИКУ

Монодрамом „Има нека тајна веза“ млади глумац Милан Димић представио се вечерас дервентској публици у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а многобројна публика уживала је у дјелу које прати живот Душка Трифуновића.
Кроз лијепе и срећне тренутке, али и тешке животне моменте исказане кроз стихове, анегдоте, пјесме, Димић је публику подсјетио на незаборавне стихове, а глуму су допунили тактови познатих пјесама.
У монодрами се појављује шест ликова са којима глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота, од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.
-Монодраму смо као жанр имали у првом семестру четврте године студија, а како сам рођен на Палама у којима се одржавају Дани Душка Трифуновића одлучио сам да моје ауторско дјело посветим управо њему. Рад на овом комаду трајао је три мјесеца и циљ ми је био да остварим своју жељу и испуним лична очекивања и то сам успио, а и публика је ово изузетно добро прихватила – рекао је Димић.
Додао је да је први пут у Дервенти и захвалност изразио професорици дикције Јованки Миловановић која га је позвала да гостује у граду на Укрини у којем има, како каже, много потенцијала.

Related posts

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

Евити Бојковац повеља
„Павле М. Адамов“

Derventski List

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još