EкономијаИЗДВОЈЕНО

ИТАЛИЈАНИ НА КОРАК ДО ОТВАРАЊА ФАБРИКЕ

Италијанска „ЦЛН Група“ заинтересована је да у Дервенти отвори производни погон, а детаљи ове инвестиције договарани су данас на састанку представника предузећа са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима.

Ријеч је о реномираној компанији која послује у области ауто-индустрије и запошљава 7.000 радника, а широм свијета има 37 фабрика. Због проширења пословања на овом простору, планирају да једну од фабрика отворе и у Дервенти.

Симић је послије састанка рекао да ће на идућој сједници Скупштине општине предложити одлуку о продаји земљишта лицитацијом и то парцела за које су Италијани заинтересовани.

– У доброј мјери смо дефинисали оно што нам предстоји. Они желе да купе двије парцеле градског земљишта, на којима ће изградити халу величине од 10.000 до 15.000 квадратних метара, а потом и запослити у првом реду Дервенћане – рекао је Симић истакавши да није случајно што су инвеститори изабрали управо Дервенту за покретање посла.

– Они су видјели да смо озбиљна администрација и да је све што радимо коректно и транспарентно. До јула 2019. године све може бити готово уколико се опредијеле, а рекли су да хоће – рекао је Симић подсјетивши да на подручју општине послују 32 иностране компаније, убрајајући и „ЦЛН Групу“.

Представник компаније Анђело Фонтана истакао је да „ЦЛН Група“ послује у двадесетак земаља, те да су у Дервенти наишли на велику подршку за своје намјере да се развијају и шире посао.

– Начелник нам је пружио велику подршку. Наша фирма има широк спектар активности, од којих се 80 одсто односи на ауто-индустрију. Наши клијенти су највеће фирме у тој области као што су Рено, Ивеко, Мерцедес и друге велике фирме. Дјелатност предузећа односи се на све што се тиче вањских дијелова аута, али и одређене структуре унутрашњих дијелова – истакао је Фонтана.

Related posts

УСАГЛАШЕНИ ДЕТАЉИ УЧЕШЋА ДЕРВЕНТЕ У ТРЦИ

admin

Чардак живи упркос ранама

Derventski List

За капитална улагања 1,5 милион КМ, нове цијене комуналних услуга

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još