Конкурси

Конкурс за пријем приправника

ГРАДСКА УПРАВА ДЕРВЕНТА

На основу члана 61. став 1. тачка 3. и члана 97. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске”, број 97/16),  члана 4. Правилника о пријему у радни однос и стручном оспособљавању приправника у Градској управи Дервента („Службени гласник града  Дервента“, број 13/21) градоначелник Дервенте расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем приправника са високом стручном спремом на одређено вријеме у Градску управу Дервента

I

Градоначелник Дервенте расписује јавни конкурс за пријем приправника са високом стручном спремом у  Градску управу Дервента на одређено вријеме у трајању до 12 мјесеци и то:

– дипломирани економиста ………………………. 1 извршилац.

II

Опис послова

Приправник се прима у радни однос на одређено вријеме ради оспособљавања за самосталан рад у струци, односно самостално обављање посла и стицања права на полагање стручног испита за рад у управи.

Приправник ће се оспособљавати према Правилнику о пријему у радни однос и стручном оспособљавању у  Градској управи Дервенте („Службени гласник града  Дервента“ број 13/21).

III

Општи услови за пријем у радни однос

  1. да је држављанин Републике Српске, односно БиХ;
  2. да је старији од 18 година;
  3. да има општу здравствену способност;
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској  управи;
  5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и
  6. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у градској  управи.

IV

Посебни услови

– економски факултет – ВСС (VII степен) или први циклус студија са остварених 240 ECTS бодова;

– да се кандидат налази на евиденцији Завода за запошљавање РС са статусом незапосленог лица без радног искуства у траженом степену стручне спреме или да нема остварено радно искуство у траженој врсти и степену стручне спреме, односно да има остварено радно искуство у траженој врсти и степену стручне спреме у трајању краћем од 12 мјесеци.

V

Потребни документи

(1) Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу – Пријава на јавни конкурс. Пријавни образац се може преузети са званичне интернет странице града Дервента и у пријемној канцеларији Градске управе  Дервента.

Уз наведени образац, као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству Републике Српске, односно БиХ, фотокопију личне карте и изјаву да:

1)  није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској  управи;

2) није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и

3) није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у градској ј управи.

(2) Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже:

1. фотокопију дипломе о завршеном економском факултету (кандидат који је високо образовање стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи. Ако високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје);

2. увјерење/потврда да се кандидат налази на евиденцији Завода за запошљавање. Републике  Српске са  статусом незапосленог лица без радног искуства у траженом степену стручне спреме или да нема остварено радно искуство у траженој врсти и степену стручне спреме, односно да има остварено радно искуство у траженој врсти и степену стручне спреме у трајању краћем од 12 мјесеци.

(3) Са кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса, конкурсна комисија ће обавити усмени интервју. О мјесту и времену одржавања интервјуа, кандидати ће бити благовремено писмено обавијештени.

(4) Уколико више кандидата на ранг – листи има исти број бодова предност ће имати кандидат који има статус члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца, како је прописано члановима 36. 54. и 73. Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број: 134/11, 9/12, 40/12и 18/15).

Да би остварили наведене предности кандидати су дужни да приложе одговарајући доказ о испуњавању услова 30. 39. и 60. Закона.

(5) Прворангирани кандидат, према приједлогу комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења комисије доставити доказе о испуњености општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији, а овјерену изјаву о испуњености услова из тачке V став 1. подтачка 1. 2. и 3. јавног конкурса, као и увјерење о општој здравственој способности.

(6) Ако прворангирани кандидат не достави доказе из става 5. ове тачке у прописаном року или ако на основу достављених доказа комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг – листе успјешних кандидата да поступи у складу са ставом 5. ове тачке.

VI

Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса. У случају да јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од дана посљедњег објављивања.

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске“, Дервентском листу и званичној интернет страници града Дервента www.derventa.ba.

Пријаве на јавни конкурс се могу доставити лично (пријемна канцеларија) или путем поште на адресу: „Град  Дервента, Трг ослобођења број 3, са назнаком „Комисији за провођење поступка за пријем приправника у радни однос на одређено вријеме“.

Непотпуне, неразумљиве и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

За давање додатних обавјештења о јавном конкурсу задужена је  Нада Ђурић,  контакт телефон 053/315-107.

Број : 02- 120-4/24 

Датум: 1. март 2024. године

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Милорад Симић

Related posts

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ ИЗ ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

admin

Јавни позив за бањску рехабилитацију

admin

„Санину“ потребан механичар

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još