Uncategorized @bsКонкурси

Конкурс за упис ученика
у СШЦ „Михајло Пупин“

ЈУ Средњошколски центар „Михајло Пупин“ Дервента

На основу члана 64. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске“, број: 41/18, 35/20, 92/20) и члана 1. и 14. Правилника о упису ученика у први разред средњих школа („Службени гласник Републике Српске“, број: 31/19), директор Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Дервента расписује

К О Н К У Р С

за упис ученика у први разред

у школској 2023/2024. години

ЈУНСКИ УПИСНИ РОК

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње школе почиње у понедјељак, 19. јуна 2023. године, а завршава се у уторак, 20. јуна 2023. године, за ученике који имају 60 и више бодова. Резултату уписа биће објављени у четвртак, 22. јуна 2023. године до десет часова на огласној табли школе.

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и трогодишње школе почиње у понедјељак, 26. јуна 2023. године, а завршава се у сриједу, 28. јуна 2023. године, за ученике који имају мање од 60 бодова.

Резултати уписа биће објављени у петак, 30. јуна 2023. године до десет часова на огласној табли школе.

ЈУЛСКИ УПИСНИ РОК

Пријем докумената за упис у средње четворогодишње школе и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње у понедјељак, 03. јула 2023. године, а завршава се у сриједу, 5. јула 2023. године. Резултати уписа биће објављени у петак, 7. јула 2023. године до десет часова на огласној табли школе.

Од понедјељка, 10. јула 2023. године до петка, 14. јула 2023. године, кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у школе, односно смјерове у гимназији, струке и занимања у средњим техничким и средњим стручним школама гдје има слободног мјеста.

ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС

Учесници конкурса подносе школи потребне документе:

1. Пријаву за упис (попуњава се приликом пријављивања у школу);

2. Оргиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи;

3. Oргиналну диплому, свједочанство о завршеној основној школи у иностранству, рјешење о признавању или потврду о поднесеном захтјеву за признавање;

4. Извод из матичне књиге рођених;

5. Диплому „Вук Стефановић Караџић“;

6. Диплому за изузетан успјех из предмета значајних за струку;

7. Диплому за освојено прво, друго и треће мјесто на републичком или вишем нивоу такмичења;

8. Адресирани коверат са именом, презименом и адресом кандидата који се пријављује на конкурс.

ОБЈАВЉИВАЊЕ РЕЗУЛТАТА КОНКУРСА

На огласној табли биће објављена ранг – листа са списком кандидата који су остварили број бодова потребних за пријем у први разред средње школе и посебан списак кандидата који нису остварили довољан број бодова за пријем у први разред средње школе.

Учесник конкурса за упис у први разред или његов родитељ, који сматра да конкурс за упис није није проведен на утврђен начин и у складу са законом, те да су тиме повријеђена његова права има право да поднесе приговор директору школе у року од осам дана од дана објављивања списка примљених ученика, у складу са законом.

Пријем докумената вршиће Комисија за упис ученика у први разред, у назначеним терминима, у периоду од осам до 13 часова.

Све додатне информације могу се добити на огласној табли школе и на број телефона 053/333-175.

                                                                                                                            Д И Р Е К Т О Р

Гордана Асентић,

дипл. педагог

Related posts

СРД „УКРИНА“

admin

Оглас о продаји земљишта

admin

Конкурс – Одбор за питања омладине и младих

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još