Култура

Концерт полазника музичке радионице „Соната“ данас

Полазници музичке радионице „Соната“, коју води професорица клавира Валентина Шатара, данас ће у Центру за културу одржати свој први концерт.

Почетак је најављен за 17 часова, а из „Сонате“ обећавају разноврстан репертоар који се протеже од дјечијих пјесмица, па до Баха.

– Наступиће двије хорске групе, једна из Дервенте, а друга из Брода. Они ће извести дјечије пјесмице које смо увјежбавали у протеклих неколико мјесеци и уз које су они упознали свијет музике и музички се описменили – истакла је Шатара те додала да ће на концерту своје музичке вјештине показати двадесетак малишана.

Поред хора, како је Шатара најавила, десет малишана ће се самостално представити са по једном композицијом.

– Имаћемо и госте из Музичке школе из моје класе, док ће Маја Орландо својим наступом затворити концерт – додала је она.

Музика радионица „Соната“, која је намијењена малишанима од пет до десет година који гаје афинитет према музици, покренута је овог љета. Циљ радионице је едукација дјеце кроз различите врсте музичких игара и ритмичких вјежби уз које развијају слух и осјећај за ритам и машту, те развијају моторику.

Related posts

„Прљача“ стиховима гради мостове

admin

Међународни илиндански пјеснички сусрети сутра

admin

ВЕЧЕ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ 25. ОКТОБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još