Култура

Ненад Милкић представио
свој књижевни опус

Дервентским љубитељима писане ријечи вечерас је по први пут у оквиру књижевне вечери књижевник Ненад Милкић у Дервенти представио свој богат књижевни опус који одликује родољубива књижевност.

Милкић је до сад објавио двије збирке поезије и седам романa.

– С обзиром да никад до сада нисам разговарао са дервентским читаоцима о својим дјелима, највише смо и причали о сваком роману помало, али нагласак свакако стављам на роман „Кости“ који се бави питањем страдања Срба у Сарајеву у периоду од 1992. до 1995. године и за који сам награђен годишњом наградом Удружења књижевника РС – рекао је Милкић појаснивши да пет романа припада родољубивој књижевности, док се романи „Зовем се Дуња“ бави питањем абортуса, те роман „Дистимија“ који се бави оним што људи носе у себи, на шта су спремни да ураде и шта су њихови страхови.

– Сви моји романи су засновани на истинитим причама. Сматрам да требамо да радимо док су ти људи живи, чланови њихове породице или њима блиски, да би њихове изјаве биле преточене у романе како би оставили наредним генерацијама – појаснио је Милкић.

Аутор је најавио да тренутно ради на наставку „Погрома“ који је замишљен у четири дијела, а до краја године свјетло дана ће угледати „Огањ о Косову“ и „Лажи о Сребреници“.

Related posts

Музика подигла завјесу „Љетне арт сцене“

admin

Стиховима побрали
похвале у Добоју

Derventski List

Награде за младе дервентске глумце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još