РС-РЕГИЈА

КРСНУ СЛАВУ ПРОСЛАВИТИ САМО У КРУГУ УЖЕ ПОРОДИЦЕ

Епархија захумско-херцеговачка и приморска упутила је молбу вјернима да породичну крсну славу прославе само у кругу своје уже породице, због новонастале ситуације усљед појаве вируса корона и одлука надлежних органа власти.

У саопштењу објављеном на сајту Епархије наведено је да се док траје ванредно стање неће по домовима вршити освештање славске водице, истичући да су свештеници дужни детаљно упознати вјернике о тренутно јединим могућим начинима обављања славског обреда.

– Уколико желите да се освештање славске водице обави уочи ваше породичне славе, у овој ситуацији то је изводиво само у вашем парохијском храму, те ћете се о томе детаљније договорити са својим свештеником (надлежним парохом). У реализацији напријед наведеног потребно је строго држати се упутстава и препорука надлежних органа власти као и епархијских саопштења издатих поводом епидемије КОВИД-19 – наводи се у саопштењу Епархије захумско-херцеговачке које је потписао Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

Из Епархије су додали да ће уколико то желе, освештање славске водице у дому вјерника бити изводиво послије крсне славе, односно послије укидања ванредног стања и престанка опасности од нарастајуће епидемије, када ће са својим свештеником договорити тачан термин и вријеме обиласка свог дома.

Епархија захумско-херцеговачка и приморска апеловала да се вјерници уздрже од одлазака у госте на прославу крсне славе, те самим тим избјегну већа окупљања и спријече опасност од ширења вируса корона.

 

Related posts

Матурантима сутра представљају студијске програме

admin

ЗАХТЈЕВ ЗА ПОРЕСКУ КАРТИЦУ ДОСТАВИТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

admin

Почела исплата фебруарске пензије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još