Друштво

Кућа знања већ 109 година

Средњошколски центар „Михајло Пупин“, који је од 1912. године кућа знања за генерације Дервенћана, али и за ђаке из околних општина, 9. октобра прославио је Дан школе.

Како су из ове образовне установе казали, током 109 година постојања школа је мијењала називе, а данас носи име великог родољуба, генија и дипломате Михајла Пупина.

– Пупин је био проналазач, интелектуалац и непоколебљиви патриота, један од оснивача NASА, добитник бројних научних медаља и награда, као и Пулицерове награде. Ширио је знање на бројним универзитетима, а био је члан Америчке академије наука, Српске краљевске академије и почасни доктор на 18 универзитета, а наша школа с поносом данас носи име овог великог научника и родољуба – поручили су из СШЦ „Михајло Пупин“.

Многе школе, улице, мостови, музеји, институти су у част Михајла Пупина носиоци његовог имена, а његове бисте подсјећају на великог човјека чија дјела живе и дан данас.

Related posts

Вакцинација у Српској почиње у петак

admin

ВРИЈЕДНИ УЧЕНИЦИ ПОКАЗАЛИ ТАЛЕНТЕ И КРЕАТИВНОСТ

admin

Сајам „Књига из блока“ 16. и
17. новембра имаће хуману ноту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još