Uncategorized @bsДруштвоИЗДВОЈЕНО

Матуранти СШЦ „Михајло Пупин“
љепотом обасјали град

Градски трг и вечерас је био подијум љепоте и свечаности, а бројни суграђани, родитељи, чланови породица и пријатељи поздравили су још једну генерацију матураната Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Матуранти, њих 104, који су стекли знања у одјељењима гимназије општег и рачунарско – информатичког смјера, те за занимање техничар мехатронике, техничар рачунарства и програмирања и занимање трећег степена електричар-електроинсталатер/аутоелектричар обиљежили су дефилеом и плесом на отвореном почетак матурске вечери, али и почетак нове етапе живота.

Директорица Гордана Асентић истакла је да резултати, постигнућа и успјеси ученика ове генерације говоре колико је ова генерација посебна.

– По свом раду, труду, залагањима и односу према настави и ваннаставним активностима чини ове ученике посебним, а томе у прилог говори и чињеница да је мало које такмичење прошло без нашег представника на градском, регионалном и републичком нивоу – рекла је Асентићева додавши да је у редовима ове генерације осам „вуковаца“ и то Стефан Милојевић, Никола Пејић, Милана Ковачевић, Бојан Кузмановић, Стефан Томинчић, Бојана Живанић и Давид Миланковић.

Међу њима се свакако истакао ученик генерације Стефан Милојевић који је из СШЦ „Михајло Пупин“ изашао са дипломом из рачунарско – информатичке гимназије.

– Сматрам да се све може постићи са доста рада и труда, али свакако да треба и мало талента. Планирам да наставим школовање на Факултету техничких наука у Новом Саду на смјеру софтверско инжењерство – казао је Милојевић.

Петицама су исписана и свједочанства Бориса Миоданића који је такође завршио рачунарско – информатичку гимназију.

– Средњу школу су ми обиљежила бројна такмичења из математике, физике, српског језика и других, а посебно ћу се сјећати матуралне екскурзије – казао је Миоданић који ће школовање наставити на Електротехничком факултету.

Наставак школовања планира и Анастасија Бећаревић која је завршила гимназију општег смјера, а опредијелила се за Правни факултет у Бањалуци.

– Посебно ћу памтити тренутке са својим другарима, дружења, наравно било је и ту и тежих и ружних тренутака, али свакако да ћу памтити само лијепе – казала је Бећаревићева.

Диплому техничара мехатронике у овој школи је стекао Никола Пејић, који планира да упише Грађевински факултет, а будућим средњошколцима је поручио да бирају занимање које ће да воле и које ће да их мотивише да се залажу и у будућности.

Матурској вечери присуствовао је и градоначелник Милорад Симић који је матурантима честитао и пожелио срећу на животним стазама.

Related posts

Објављене листе примљених
ученика у Стручну и техничку школу

Derventski List

Столићева трећа у Српској по знању из информатике

admin

Дијелови града сутра
и прекосутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još