Друштво

Матурске забаве обиљежиће
крај маја и почетак јуна

Генерације матураната двије дервентске средње школе, те четири основне школе и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, дефилеима у свечаном руху прославиће крајем маја и почетком јуна завршетак једне етапе школовања.

Прва у низу матурских вечери заказана је за сутра (петак) у Центру за културу када ће завршетак средње школе прославити 113 матураната Стручне и техничке школе.

– Од средњошколских клупа опростиће се ученици шест одјељења наше школе и то из занимања економски техничар, агротехничар/ветеринарски техничар,  техничар ЦНЦ технологија, кулинарски техничар, кувар  и бравар – заваривач/обрађивач метала резањем – рекла је директорица ове школе Бранка Јовић додавши да је почетак програма предвиђен у 19 часова.

Седам дана касније, у свијет одраслих матурском забавом закорачиће 104 матуранта Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

– Окупљање матураната је 31. маја у 19 часова испред Центра за културу. Ове године опраштамо се од пет одјељења ученика, и то опште и рачунарско – информатичке гимназије, техничара рачунарства и програмирања, техничара мехатронике и електричара  -електроинсталатера/ауто-електричара – казала је директорица Гордана Асентић.

Послије матурских забава средњошколаца, почетак јуна резервисан је за прославе „малих матураната“ и Центра „Будућност“.

– Имамо седам матураната, шест средњошколаца и једног основца, а они ће матурску забаву имати 5. јуна у просторијама школе – казали су из „Будућности“, а 7. јуна завршетак основне школе прослављаће ђаци три школе.

– Као и ранијих година, окупићемо се испред Центра за културу у петак, 7. јуна како бисмо у свечаном руху испратили наших 125 матураната. Ријеч је о пет одјељења ученика централне школе, једном одјељењу подручне школе у Сочаници, те специјалном одјељењу – казао је директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић, а истог дана у просторијама својих школа матурску забаву имаће 22 матуранта ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи и осам матураната ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима.

Четири одјељења ученика Основне школе „19. април“, од којих су три из централне и једно одјељење школе у Агићима, завршетак основне школе прославиће у суботу, 8. јуна.

– Ове године се опраштамо од 75 матураната наше школе, а као и ранијих година окупићемо се испред Центра за културу у 19 часова – казали су из ОШ „19. април“.

Related posts

Водоводна предузећа разматрала моделе за унапређење пословања

admin

Ученици осињске школе други на такмичењу из математике

admin

Припремни програм за
будуће првачиће од сриједе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još