Друштво

Матурaнти учили о страдањима у Другом свјетском рату

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ организовао је у уторак „Дане сјећања“ током којих је дио часова за матуранте био посвећен страдању Срба, Јевреја и Рома у Другом свјетском рату.

Ученици завршног разреда су током презентација у STEAM учионици упознати са приликама које су владале током Другог свјетског рата и аутентичним фотографијама из Козарачког збијега.

– Највише пажње је било усмјерено на транспорт дјеце у Јасеновац, а приказане су и индивидуалне судбине заробљене дјеце. Осврнули смо се и на лик и дјело Диане Будисављевић, која је спасавала и удомљавала дјецу из усташких логора смрти – навели су из школе додајући да је ученицима препоручено да уколико познају неког ко је осјетио страхоте Јасеновца, да запишу његову причу и на тај начин допуне своје знање о логорима у Другом свјетском рату и допринесу преношењу сазнања о страхотама које су Срби, Јевреји и Роми доживјели.

 

Related posts

Балкан испуњен
туристичким благом

Derventski List

Више од 250 жена славило
празник њима посвећен

Derventski List

„Шакалијада“ окупља
стотине ловаца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još