Друштво

Балкан испуњен
туристичким благом

Књига бањалучког путписца Зорана Матића „Упознајте Балкан“, која доноси приче из Словеније, Хрватске, Сјеверне Македоније, БиХ, Србије, Црне Горе и Албаније, промовисана је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.
Матић је добро познат дервентској публици пред којом је представљао путопис у којем је сабрао своје виђење знаменитости, културе и угоститељске понуде 150 локација у БиХ.
-Прва промоција књиге о БиХ је била заиста лијепа у Дервенти и ово је својеврсни наставак. Написао сам још двије књиге о путовању кроз Балкан и сада је трилогија објединила простор бивше Југославије. Обухваћено је око 500 локација из свих могућих сфера туризма, јер комплетан простор Балкана је пребогат туристичким благом у било коју сферу да загазите – каже Матић и наводи да књига нема поглавља већ има туристичке сегменте.
-Обухватио сам сваку туристичку сферу од природе, језера, водопада, планина, па преко градова, вјерских објеката, легенди, занимљивости, у пар земаља је актуелан морски туризам, љетовалишта и слично. Највише ме изненадила Словенија, која није само Љубљана и Блед, јер има мноштво других локалитета које вриједи посјетити и видјети. Србија је исто пребогата, као и БиХ, а посебно се одушевљавам колико је различитости унутар једне земље – рекао је он додавши да му је требало три и по године да обиђе све локације на Балкану, да књиге припреми и објави.

Related posts

ПРЕДСТАВНИЦИ „ТРОЛА“ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЕМИНАРУ

admin

Пјесма из Босанске Крајине
у фокусу радионице

Derventski List

Пакетима помоћи обрадовали 13 породица

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još