Друштво

Међусобна подршка
доноси добро заједници

Како би исказао поршку установама које брину о особама са потешкоћама генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић уручио је данас донацију Центру за дјецу и омладину са сметањама у развоју „Будућност“.

Ријеч је о донацији која је у Дервенту стигла поводом „Недјеље Црвеног крста“, а коју Црвени крст обиљежава бројним активностима.

– Центру „Будућност“ донирали смо конзервирану храну, постељину и одјевне предмете, настојећи да покажемо бригу о организацијама које у фокусу имају бригу о особама са посебним потребама, а „Будућност“ је једна од таквих установа – казао је Лазић наглашавајући да свакодневно настоје да буду у служби људи и заједнице.

– Јавност зна да смо ту када се догоде несреће и када се друштво од њих опоравља и тако ћемо чинити и убудуће – казао је Лазић истакавши важност подршке институција раду Црвеног крста.

Добру сарадњу са републичком, али и градском организацијом Црвеног крста истакао је директор Центра „Будућност“.

– Центар „Будућност“ од послијератног периода, тачније од 1996. године, континуирано сарађује са Црвеним крстом РС и Градском организацијом Црвеног крста, а и ова донација ће нам добро доћи – казао је Поповић додавши да ова установа има 45 корисника, а дневни центар окупља 23 особе, док у радионицама запошљавају пет лица са инвалидитетом.

– Од када смо постали Ресурсни центар за подршпку инклузивном образовању наши запослени су на терену и  обављају подршку редовним школама, односно дјеци са сметњама у развоју, чиме је број корисника који теренски  покривамо знатно већи – истакао је Поповић.

Да сарадња и узајамна подршка никада нису упитни потврдио је и секретар Градске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић.

– Обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“ Градска управа подржала куповином 70 пакета хране за помоћ социјалног угроженим особама – нагласио је Кујунџић.

Представници републичке и Градске организације Црвеног крста посјетили су данас и Градску управу, гдје су разговарали са замјеником градоначеленика Синишом Јефтићем и начелником Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славеном Пашалићем.

Градска управа годишње за рад дервентског Црвеног крста издваја 40.000 марака, те додатних 12.000 КМ за организовање акција даривања крви.

Related posts

Рок за уплату друге рате пореза на непокретности истиче 30. септембра

admin

Своје знање и наде ставила
на располагање Српској

Derventski List

ПРЕДАВАЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЗАЗВАЛО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još