Новости

Митрополит Фотије освештао
фрескопис цркве у Дријену

Митрополит зворничко- тузлански Фотије освештао је данас живопис цркве Светих Кирила и Методија у Дријену, а овом чину и литургији присуствовало је мноштво вјерника, међу којима и градоначелник Милорад Симић.

За фрескописање цркве били су задужени мајстори Велибор Билић из Дервенте и Ненад Глишић из Зворника, а радове су почели 2021. године, а укупно је украшено око 300 квадратних метара унутрашњости цркве.
-Смисао и циљ нашег живота јесте да обожимо своју природу, да се човјек сједини са Богом, и то је суштина наше вјере, подвига, нашег страдања и васкрсења, нашег распећа и животних мука – казао је у бесједи митрополит Фотије и додао да је током посјете Светој Гори имао прилику да види обожене личности и светитеље који су данас канонисани и који се поштују по црквеном календару.
Послије освештања фрескописа рденом Светог краља Драгутина – преподобног Теоктиста одликован је Предраг Миловановић из Дријена за оданост цркви, несебичну љубав, труд и залагање показано приликом осликавања храма у Дријену, као и за активног учешћа у животу Календеровачке парохије.
-Одликовање сам доживео веома емотивно. И даље ћу да помажем цркви, а од 1999. године са породицом помагао сам реновирање храма, приложио сам материјал за обнову цркве, а помагао сам и у другим активностима – рекао је Миловановић.
Архијерејском похвалницом митрополит је одликовао градоначелника Милорада Симића, Црквени одбор, те више мјештана Дријена који су учествовали у активностима на реконструкцији и осликавању цркве.
Црква у Дријену изграђена је 1972. године, а обновљена 1999. године.

Related posts

Полицајци представили опрему коју користе

admin

ПОДРШКА РАДУ УПРАВЕ, БУЏЕТ ЛАНИ БИО У СУФИЦИТУ

admin

СИМИЋ И ВИШКОВИЋ О ПОСЛОВНОМ АМБИЈЕНТУ И ИНФРАСТРУКТУРИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još