ИЗДВОЈЕНОКултура

МЛАДИ ГЛУМЦИ ЗАБЛИСТАЛИ

Млади дервентски умјетници, који су од љетос похађали школу глуме у Народној бивлиотеци „Бранко Радичевић“, извели су вечерас у тој установи представу под називом „Новогодишња заврзлама“, чији је аутор драматург Синиша Тешановић, који је и водио школу глуме.
Тешановић је истакао да су млади дервентски глумци овом ауторском представом хтјели да покажу да могу да направе сопствену представу.
-Сами смо смишљали ликове и текст, а представу су извела дјеца од шест до 17 година, а ово је само мали дио онога што смо радили од љетос – рекао је Тешановић.
Ради се о згодама и незгодама дјечака за којег родитељи немају времена ни да оките јелку.
Пред домаћом публиком представили су се Жанмарко Вујновић, Никола Жунић, Лаура Кукић, Елена Матић, Александар и Весна Радановић, Теодора Ружић, Теодора Ружић, Ања, Димитрије и Дуња Станивуковић, Марија и Петра Станимировић и Дамир Фејза.

Осмогодишња Ања Станивуковић казала је да је на глуму кренула како би се опробала у тој врсти умјетности, те да јој се јако свидјело, а глумила је јелку која има фантастичне пријатеље. Школу глуме похађао је и Дамир Фејза.
-Хтео сам да идем у школу глуме јер није било секције пре и јако ми се допада, а посебно бих истакао да су сви добри према мени и сви се лепо слажемо – рекао је Фејза.

Related posts

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОЛАКШАВА ЖИВОТ

admin

Читање кроји боље људе

Derventski List

Пјешачки прелаз додатно
ће заштитити ђаке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još