Друштво

Млади програмери укрстили знање у Дервенти

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ јуче је био домаћин регионалног такмичења из информатике на којем је знање и вјештине из области програмирања укрстило 18 ученика из Добоја, Модриче, Теслића и Дервенте.

Млади програмери су рјешавали по пет занимљивих задатака, а специфичност овог такмичења била је у томе што сви ученици, без обзира на разред који похађају, рјешавали исте задатке.
Прво мјесто су подијелили Гордан Ђурић ученик Гимназије „Јован Дучић“ из Добоја и Слађан Стевановић из Саобраћајне и електро школе из тог града.

Дервентску школу представљали су побједници школског такмичења Вук Врањеш, Уна Теофиловић и Сергеј Радановић. Најбољи успјех је постигао Вук Врањеш, ученик трећег разреда гимназије рачунарско-информатичког смјера који се пласирао на треће мјесто, а Уна Теофиловић из истог разреда се пласирала на пету позицију. Сергеј Радановић, ученик првог разреда у смјеру информационе технологије је заузео седмо мјесто што је веома запажен резултат, јер је Сергеј први разред и такмичио се са ученицима који су старији и који програмирање уче много дуже од њега.
Да би такмичење протекло без потешкоћа побринули су се чланови Актива електро струке дервентске школе, а за регуларност такмичења се бринуо инспектор – просвјетни савјетник Горан Јанковић.

Related posts

Регресирани дизел одобрен
за још 88 пољопривредника

Derventski List

Ликовни изражаји ђака
красе галерију библиотеке

Derventski List

Болест довела до
тешког живота

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još