Друштво

Млади програмери укрстили знање у Дервенти

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ јуче је био домаћин регионалног такмичења из информатике на којем је знање и вјештине из области програмирања укрстило 18 ученика из Добоја, Модриче, Теслића и Дервенте.

Млади програмери су рјешавали по пет занимљивих задатака, а специфичност овог такмичења била је у томе што сви ученици, без обзира на разред који похађају, рјешавали исте задатке.
Прво мјесто су подијелили Гордан Ђурић ученик Гимназије „Јован Дучић“ из Добоја и Слађан Стевановић из Саобраћајне и електро школе из тог града.

Дервентску школу представљали су побједници школског такмичења Вук Врањеш, Уна Теофиловић и Сергеј Радановић. Најбољи успјех је постигао Вук Врањеш, ученик трећег разреда гимназије рачунарско-информатичког смјера који се пласирао на треће мјесто, а Уна Теофиловић из истог разреда се пласирала на пету позицију. Сергеј Радановић, ученик првог разреда у смјеру информационе технологије је заузео седмо мјесто што је веома запажен резултат, јер је Сергеј први разред и такмичио се са ученицима који су старији и који програмирање уче много дуже од њега.
Да би такмичење протекло без потешкоћа побринули су се чланови Актива електро струке дервентске школе, а за регуларност такмичења се бринуо инспектор – просвјетни савјетник Горан Јанковић.

Related posts

Изложба и вече поезије
поводом 19. априла

Derventski List

Дио Бијелог Брда
сутра без струје

Derventski List

Хоби прерастао у бизнис

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još