Друштво

Болест довела до
тешког живота

До прије четири године радио сам грађевинске послове и живио од свог рада, али онда су кола кренула низбрдо, јер сам због болести био сам приморан да напустим посао и живим од социјалне помоћи.

Казао је то шездесетчетворогодишњи Станко Сеферовић из Мале Буковице који је принуђен да живи од доброчинства, јер нажалост, више није способан да ради.

– Оболио сам 2019. године, имао и операцију, и од тада сваки мјесец морам да идем у дервентски Дом здравља како би промијенио катетер. Од 190 КМ социјалне помоћи коју примам, плаћам превоз до Дома здравља, комуналне услуге и храну – каже овај Буковичанин чији је дом стамбени контејнер који му је уступио дервентски Центар за социјални рад.

Тежак живот овог човјека мотивисао је Давора Бардака из Брода да му се нађе и помогне колико може, а жеља му је да и други људи доброг срца чују за његову судбину и такође помогну.

– Трудим се када год могу да му помогнем, нарочито када остане без хране или новца за лијекове. Помагале су му и комшије, али и људи из Брода и Дервенте – каже Бардак додајући да је тренутно највећи проблем превоз до здравствене установе у коју Сеферовић мора редовно да одлази.

– Најбоље би било да буде ближе Дому здравља или да му се олакша превоз до Дервенте. Добро би дошле и кућне посјете медицинског особља када је потребна промјена катетера – сматра Бардак.

Директорица Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић потврдила је да Сеферовић остварује права која му по закону припадају и да је добио стамбени контејнер.

– Он ако жели трајно рјешење ми му можемо понудити смјештај у установи социјалне заштите. За сада нам се није обраћао и тражио помоћ у виду пакета хране или једнократне помоћи – рекла је Поповићева.

Сви који желе да Сеферовићу олакшају живот то могу учинити и уплатом новчане помоћи у „Атос банци“ на жиро – рачун 567-570-59000779-03 на име Станко Сеферовић.

Related posts

Дио „шакалијаде“ било
више од 900 ловаца

Derventski List

ИВАН КОМНЕНОВИЋ ПОНОВО ПРВИ ТЕНИСЕР

admin

Прикупљање драгоцјене
течности 20. јула

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još