Uncategorized @bsДруштвоИЗДВОЈЕНО

Младост и љепота
матураната украсила град

Дефилеом у свечаним одијелима, уљепшани осмијесима и позитивним емоцијама, у свијет одраслих вечерас је закорачило 113 матураната Стручне и техничке школе.

Носећи знање које су упијали у претходне три и четири године у занимањима економски техничар, техничар ЦНЦ технологија, агротехничар, ветеринарски, кулинарски техничар, кувар и обрађивач метала резањем и бравар/заваривач, ученици су успомене на матурско вече забиљежили са породицом, пријатељима, другарима из разреда и школе, а уз поздраве бројних суграђана.

Директорица ове школе Бранка Јовић истакла је да растанак од ове генерације носи посебне емоције.

-Сваке године кажем да је та генерација посебна, али ова је то заиста. Ученици ове генерације нису запоставили своје основне обавезе, имају одличан просјек са мало више изостанака него што је можда требало, али су се посебно истицали у ваннаставним активностима што је било видљиво кроз разна дешавања у школи и на то смо посебно поносни – казала је Јовићева додавши да ће школа настојати да и будућим генерацијама ови ученици буду узор.

Према традицији,на матурској вечери представљена је и ученица генерације, а ту титулу је понијела матуранткиња из занимања кулинарски техничар Ивана Новић.

-Ова награда је показатељ да се сваки труд и рад исплате, а ја сам вољела да учим, много тога ме је интересовало. Средњошколске дане бих описала као дружење, понеко такмичење, ваннаставне активности и све је брзо прошло – казала је Новићева истакавши да се у почетку двоумила код одабира средње школе, али се у занимање заљубила.

-Волим да кувам, то је пријемчиво за наше поднебље и зато настављам школовање. Надам се упису на гастрономију у Београду, а жељела бих да имам звање менаџера гастрономије – казала је Новићева.
Из исте струке, али знање из трогодишњег занимања кувар стекла је Ивана Митић.

-Јако ми је драго што сам уписала ово занимање, јер пуно сам научила и професори су нам много тога пренијели. Планирам, ипак да се школујем и радим као фризер – казала је Митићева, а њен разредни старјешина Бети Вујичић Пантић оцијенила је да је ова генерација била јако добра, послушна и успјешна.

-Памтићу ову генерацију по њиховој сложности, а будућим средњошколцима могу да поручим да занимање бирају храбро, одлучно и да имају на уму да је занат у својим рукама данас врло вриједна ствар – казала је Вујичић Пантићева.

Матурант одјељења техничар ЦНЦ технологија Бењамин Баконић матурско вече доживио је веома емотивно, а школовање планира да настави на Машинском факултету у Источном Сарајеву смјер програмирање.

Подршка при финансирању матурске вечери ни ове године није изостала од Градске управе, а градоначелник Милорад Симић са сарадницима присуствовао је овој свечаној вечери.

-Дервента је поносан град и желим да истакнем да се ни ви никад нећете постидјети Дервенте гдје год да отишли – казао је Симић честитавши свим матурантима, а честитке је упутио и Дајану Аџићу овогодишњем матуранту, а уједно и првој беби коју је као градоначелник даровао.

Ученици нижих разреда приредили су у част матураната фолклорни перформанс и на тај начин им пожељели срећу у будућности.

Најбољи ученици

Ученици који су својим радом заслужили да буду ослобођени полагања матуре те су сврстани међу најбоље у овој генерацији су Николина Асентић, Нина Ђурић, Николина Кнежевић, Маријана Миланковић, Данијела Митровић, Сандра Станић, Валентина Ступар, Жељана Тепић, Ана Новаковић, Виолета Ковачевић, Марија Антонић, Ерна Башић, Бењамин Баконић, Амила Ахметовић, Зорана Кукић, Николина Аничић и Хелена Максић. Њима на бини су се придружили и они који су дали значајан допринос у ваннаставним активностима и то Иван Дуроњић, Данијел Дакић, Саша Новаковић, Саво Лучић, Недељко Сибинчић, Магдалена Усорац, Кристијан Чолић, Симо Асентић и Данијел Цвијановић.

Related posts

Сутра годишњи
концерт СКУД-а „Дервента“

Derventski List

Упркос миљама и океанима шири
гране свог породичног стабла

Derventski List

Од уторка продаја
карата за Цецин концерт

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još