Култура

Монодрама „К’о камен“
сага о снази жене

Пред дервентском публиком вечерас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ глумица Љиљана Чекић изнијела документарну монодраму „К’о камен“ која осликава животне приче двије снажне жене и њихове судбине.

Представа је рађена по истинитим догађајима, а аутентична су и имена, родбина која се појављује и топоними, а како је истакла глумица која отјелотворује оба лика, и мајке Веленке и кћерке Драгане, најизазовније је било, не осјетити емоцију, него је изнијети сирово пред публику.

– Ова документарна монодрама говори о снази жена које и у најтежим тренуцима у животу успијевају да се уздигну и да живе и даље достојанствено као да се ништа страшно није десило. Ова представа на неки начин подсјећа на античке представе, јер публика која гледа представу о страдању зна да се неће десити чудо и неће се ништа промијенити јер се ни наша историја неће промијенити – казала је Чекићева додавши да је дуго тражила текст за монодраму.

– Ауторка овог текста је Драгана Мандрапа и имамо заједничку пријатељицу, а овај текст се некако сам појавио код мене у скраћеној верзији. Мислила сам да немам снаге да га радим и да нећу издржати до краја, али ево издржала сам и одиграла комад 20 пута у шест мјесеци – казала је Чекићева.

Related posts

 „Краљевски фестивал“
затвара позоришну сезону

Derventski List

Средњошколци извели представу „Живјети заједно“

admin

ВЕЧЕРАС КОНЦЕРТ „VIVA LA MUSICA“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još