Култура

Монодрама „К’о камен“
сага о снази жене

Пред дервентском публиком вечерас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ глумица Љиљана Чекић изнијела документарну монодраму „К’о камен“ која осликава животне приче двије снажне жене и њихове судбине.

Представа је рађена по истинитим догађајима, а аутентична су и имена, родбина која се појављује и топоними, а како је истакла глумица која отјелотворује оба лика, и мајке Веленке и кћерке Драгане, најизазовније је било, не осјетити емоцију, него је изнијети сирово пред публику.

– Ова документарна монодрама говори о снази жена које и у најтежим тренуцима у животу успијевају да се уздигну и да живе и даље достојанствено као да се ништа страшно није десило. Ова представа на неки начин подсјећа на античке представе, јер публика која гледа представу о страдању зна да се неће десити чудо и неће се ништа промијенити јер се ни наша историја неће промијенити – казала је Чекићева додавши да је дуго тражила текст за монодраму.

– Ауторка овог текста је Драгана Мандрапа и имамо заједничку пријатељицу, а овај текст се некако сам појавио код мене у скраћеној верзији. Мислила сам да немам снаге да га радим и да нећу издржати до краја, али ево издржала сам и одиграла комад 20 пута у шест мјесеци – казала је Чекићева.

Related posts

Цукић уз музику представио укоричене животе рок легенди

admin

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

Владимир Кецмановић вечерас
у Народној библиотеци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još