Култура

Средњошколци извели представу „Живјети заједно“

Своје глумачке бравуре вечерас су представили средњошколци, који су полазници школе глуме коју под својим окриљем организује Народна библиотека „Бранко Радичевић“, а под редитељском палицом професора и дипломираног драматурга Синише Тешановића.

Дервентска публика гледала је драмолету „Живјети заједно“ која је настала према тесту професора Тешановића, али и разне глумачке задатке који су прави изазов за сваког глумца, те монодраме и имитације.
Тешановић је објаснио да се ради о разноликом репертоару гдје сваки глумац има прилику да покаже оно у чему је најбољи.
– Ово је заиста богат програм и средњошколци су заиста дали све од себе да се покажу у што бољем свјетлу, јер су свјесни да им ово може бити улазница за неке будуће представе – рекао је он додавши да је публика имала прилику да умива како у глуми, тако и у плесним покретима, те занимљивој сценографији.
Млади глумци нису крили да су једва дочекали да изадју на сцену, те да им мјере које су на снази због вируса корона умногоме отежавају пробе, али утичу и на неке планове за будућност.
– Ми смо једна мала, али одабрана и надасве врло сложна екипа и пуни смо ентузијазма, те жељни да покажемо шта знамо и пред публиком – казала је Јована Ђекић док је Теодора Ружић додала да је улога професора Тешановића и његов приступ раду веома важни.
Публика је представу напустила са осмијехом на лицу и видљивим задовољством и тиме потврдила да је скола глуме пун погодак.
-Право освјежење и заиста сам уживала – казала је Вера Секулић, док је исто то потврдила Драгана Матић која је додала да са нестрпљењем очекује још оваквих културних дешавања.

Related posts

Представа „Блесави принц и
шашава принцеза“ доживјела премијеру

Derventski List

ДАНИЛОВИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО

admin

Изложбом радова Златка Олујића почело „Дервентско срце“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još