Друштво

МЈЕРЕЊЕ КРВНОГ ПРИТИСКА 29. СЕПТЕМБРА У „КОРТУ“

Свјетски дан срца, 29. септембар, дервентски Дом здравља обиљежиће заједно са суграђанима, и то мјерењем фактора ризика и упознавањем са превентивним активностима.

Сви који желе да чују стручно мишљење или да се преконтролишу, моћи ће то да учине у недјељу, АуАу29. септембра, у „Хипер корт“ маркету од 17  до 20 часова.

– Обиљежавањем  29. септембра – Свјетског дана срца желимо да развијемо свијест наших пацијената да направе избор здравих навика за здраво срце и да смање ризике за кардиоваскуларне болести, које су најпогубније. Ове болести одговорне су за прерану смрт 17,3 милиона људи на свијету, а до 2030. године очекује се да тај број нарасте до 23 милиона – рекли су у Дому здравља.

Настанак већине кардиоваскуларних болести се може спријечити и одгодити утицајем на факторе ризика као што су пушење, нездрава дијета и недостатак физичке активности.

– Стварајући окружење за развој навика за здраво срце омогућујемо свима да доносе правилне изборе навика, како би смањили ризик од настанка кардиоваскуларне болести и можданог удара – казали су из Дома здравља.

Related posts

Програмирање занимање садашњости и будућности

admin

Подршка божићној акцији
Кола српских сестара

Derventski List

Дијелови града
данас без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još