ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

Према препорукама Института за јавно здравство, настава у новој школској години ће почети 1. септембра, а час би требало да траје 45 минута, изјавила је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Она је, гостујући у Јутарњем програму Радио – телевизије РС, нагласила да ће министарство на почетку школске године инсистирати на на томе да часови не буду скраћени, а касније ће се, како је рекла, пратити епидемиолошка ситуација и поступати према препорукама епидемиолога.

– Што се тиче организације ученика по учионицама, предметна настава ће се одвијати у једној учионици, дакле професори ће се смјењивати по разредима, а не ученици. Тиме ћемо смањити контакт међу дјецом, а све остале мјере одстају као и до сада – додала је Тривићева.

Она је нагласила да ће и за ову школску годину бити спремна настава преко РТРС-а у случају да одређени број ученика не буде могао присуствовати настави због вируса корона.

Тривићева је истакла да ће и даље током наставе бити обавезно ношење заштитних маски, јер се не може обезбиједити довољна дистанца у учионицама, те да ће се у школама и даље водити рачуна да хигијена буде на високом нивоу.

Изнијела је и податак да је у овом моменту у Српској око 30 одсто вакцинисаних радника у просвјети и да се би се тај број до почетка школске године могао повећати на 42 одсто.

– Ми тежимо да број вакцинисаних у просвјети, а не само наставног кадра, буде већи како бисмо спријечили ширење вируса у школама. С обзиром да нам повећање заражених долази с јесени, ми морамо да предузмемо све што је у нашој моћи да би смо смањили клиничку слику – нагласила је Тривићева.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Derventski List

Дружење више од 600 ловаца за старт нове ловне сезоне

admin

Будућим средњошколцима представљена занимања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još