ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

Према препорукама Института за јавно здравство, настава у новој школској години ће почети 1. септембра, а час би требало да траје 45 минута, изјавила је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Она је, гостујући у Јутарњем програму Радио – телевизије РС, нагласила да ће министарство на почетку школске године инсистирати на на томе да часови не буду скраћени, а касније ће се, како је рекла, пратити епидемиолошка ситуација и поступати према препорукама епидемиолога.

– Што се тиче организације ученика по учионицама, предметна настава ће се одвијати у једној учионици, дакле професори ће се смјењивати по разредима, а не ученици. Тиме ћемо смањити контакт међу дјецом, а све остале мјере одстају као и до сада – додала је Тривићева.

Она је нагласила да ће и за ову школску годину бити спремна настава преко РТРС-а у случају да одређени број ученика не буде могао присуствовати настави због вируса корона.

Тривићева је истакла да ће и даље током наставе бити обавезно ношење заштитних маски, јер се не може обезбиједити довољна дистанца у учионицама, те да ће се у школама и даље водити рачуна да хигијена буде на високом нивоу.

Изнијела је и податак да је у овом моменту у Српској око 30 одсто вакцинисаних радника у просвјети и да се би се тај број до почетка школске године могао повећати на 42 одсто.

– Ми тежимо да број вакцинисаних у просвјети, а не само наставног кадра, буде већи како бисмо спријечили ширење вируса у школама. С обзиром да нам повећање заражених долази с јесени, ми морамо да предузмемо све што је у нашој моћи да би смо смањили клиничку слику – нагласила је Тривићева.

http://www.rtrs.tv

Related posts

„ЋИРО“ ПОСЉЕДЊИ ПУТ ЗАПИШТАО ПРИЈЕ ПОЛА ВИЈЕКА

admin

УЗ ТРУБАЧЕ И ПЈЕСМУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ШКОЛЕ

admin

„РОБОТ“ НОВИ ДИО ПРИВРЕДНЕ МАПЕ ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još