ИЗДВОЈЕНОНовости

Вече светосавља и
хуманости испунило мисију

Трећи Светосавски бал, који је организовало Коло српских сестара „Царица Милица“, оправдао је мисију хуманости и очувања традиције дуге готово осам деценија.

Поред очувања светосавских вриједности, бал који је вечерас у мотелу „Двор“ окупио бројне госте, ове године имао је ширу хуману ноту, па је осим награде једном од најбoљих студената Дајани Ћук, за помоћ породици Тривић прикупљено 39.680 КМ.
Предсједница Кола Ђурђа Додиг – Пијетловић казала је да је овогодишња манифестација другачија од претходне двије.

-Ове године је мало другачије него иначе, јер се у акцију укључио свештеник Љубиша Новић, тако да је наша мисија попримила веће размјере. До данас је, укључивши и средства прикупљена на балу, за породицу Тривић обезбиједјено 39.680 марака. Свакако, овдје не стајемо, јер су њихове потребе веће због здравственог стања Бранке и њеног сина Игора и позивамо све људе да кроз донације помогну овој породици – рекла је Додиг – Пијетловићева, а балу је присуствовао и Горан Тривић.

-Бранка болује од карцинома лимфних чворова и њена борба траје од 2017. године и било је периода када је успјела санирати болест, међутим враћала се и Бранка је тренутно у Бањалуци на одјелу хематологије. Наш син Игор је рођен 2013. године, а 2021. године смо открили да болује од тешке мишићне дистрофије и тренутно је још увијек покретан, али уз помоћ друге особе. Препорука љекара је набавка лијека који може зауставити болест у овом тренутном стању и тај лијек има могућност примити само док хода – рекао је Тривић.

Захвалност за подршку истакла је и студент на мастер студијама Факултета ликовних умјетности у Београду Дајана Ћук.

-Ова награда је јако значајна посебно када сте студент и када неко примијети рад и залагање. Планирам, по повратку са мастер студија, потражити запослење и наставити школовање на докторским студијима – рекла је ова сликарка.

Бал је, као и до сада, пратио богат културни програм који су изнијели гостујући и домаћи умјетници. Бесједом и пјесмама присутним се представила глумица Љиљана Благојевић, док су вече оперским појањем увеличале Албина Смајловић Томић и Ивана Милинчић које је пратила пијанисткиња Дуња Јанковић.

-За вечерас смо припремиле соло пјесме српских и руских композитора, те изненађење, а ријеч је о извођењу севдалинке „А што ћемо љубав крити“ – рекла је Томићева, а пјесмом „Видовдан“ програм је обогатила професор музике Милијана Жунић.

-Нама је на првом мјесту да неком помогнемо и то радимо из срца и љубави, и све остало што радимо и организујемо чинимо да би се људи који присуствују догађају осјећали лијепо и корисно – казала је Жунићева.

Пригодне кореографије на балу је извео ансамбл КУДМ „Босиљак“.

Светосавском балу присуствовао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић, те бројни представници јавног, политичког, културног и вјерског живота.

Related posts

Дервента данас центар мото – кроса (ФОТО)

admin

САДА ВИШЕ НЕГО ИКАДА НЕМА МЈЕСТА ЗА ПОДЈЕЛЕ

admin

„Ноћ музеја“ оживјела традицију и умјетност

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još