ДруштвоИЗДВОЈЕНО

На прославама избјегавати физичке контакте

Свадбене свечаности и све прославе, кад год је то могуће, треба да се организују на отвореном простору те да се ограничи број званица на најмањи могући број, уз избјегавање физичког контакта.

Наведено је то у препорукама за одржавање свадбених свечаности Института за јавно здравство РС, уз напомену да максималан број званица треба да буде у складу са тренутно важећим закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

– За вријеме боравка у објекту у којем се организује прослава, препоручује се одржавање физичке дистанце између гостију, те примјена свих других важећих хигијенско-епидемиолошких мјера. За организацију свадбене свечаности у складу са важећим мјерама, одговоран је организатор прославе. Организатор одређује одговорну особу која се стара да се мјере поштују. Организатор свадбене свечаности води евиденцију присутних гостију, која обухвата име и презиме и контакт телефон – наведено је у препорукама.

Особе које имају симптоме заразне болести или код којих постоји сумња или потврђена ковид инфекција, као и они који су били у контакту са онима који су заражени, не смију присуствовати овим прославама.

– Сједећа мјеста у простору објекта потребно је распоредити на начин како је наведено у препорукама за угоститељске објекте. Приликом извођења музике уживо, потребно је обезбиједити удаљеност од четири метра између бине и столова. Не препоручују се активности које укључују близак физички контакт, као што су плес, грљење, љубљење, осим ако се не ради о члановима истог домаћинства или особама које су уобичајено у блиском контакту – наводи се у препорукама.

Из института су навела да је у улазу у објекат потребно поставити дозатор са дезинфекционим средством, а прије и након прославе потребно је детаљно очистити и прозрачити објекат.

http://www.srpskainfo.com

Related posts

У току кампања „Лако је алкохол одбити“

admin

КРЕЋЕ РЈЕШАВАЊЕ СТАТУСА ЗГРАДЕ ПРЕКО ПУТА ДВОРАНЕ

admin

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još