ДруштвоИЗДВОЈЕНО

На стазе знања закорачило 119 првачића ОШ „Никола Тесла“

По прве ђачке лекције, другарства и незаборавне авантуре данас је кренуло 119 првачића Основне школе „Никола Тесла“ које су првог дана наставе дочекале ријечи добродошлице и поклони.

Ђаци прваци из „Николе Тесле“ наставу ће, због оштећености објекта школе, наставу похађати под кровом ОШ „19. април“, гдје им је и приређена добродошлица.

Свим првачићима срећу на стазама знања пожелио је граданачелник Милорад Симић уручивши им школске торбе и прибор, које Градска управа традиционално обезбјеђује за све ученике првог разреда у Дервенти.

– Срећан вам, дјецо, данашњи дан. Ово је једно ново поглавље за вас, данас почиње школска година, постајете мало одраслији, озбиљни, постајете ђаци, а ми трудимо да да се сјетите данашњег дана. Нажалост, нисмо у објекту ОШ „Никола Тесла“, али ваша безбједност је најважнија – рекао је Симић.

Директор школе Љубиша Ђурић казао је да је све спремно за почетак нове школске године.

– И ове године наши првачићи у школу крећу у просторијама ОШ „19. април“ из познатих разлога. Процес израде пројекта за реконструкцију школе је у току и надамо се да ће што прије почети радови како бисмо се што прије вратили у нашу школу. Свакако, све је спремно за почетак школске године, пожељели смо добродошлицу за 119 првачића. Надам се да ће их идуће године бити још више – рекао је Ђурић.

Првачиће су дочекали и њихови учитељи, али и бесплатни уџбеници које обезбјеђује Министарство просвјете и културе РС, као и поклон пакети које су им припремили маркети „Ђурић“.

Related posts

ХОРУ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УЛАЗНИЦА ЗА ДАЉЕ ТАКМИЧЕЊЕ

admin

БУДНО ПРАТЕ И РАЗБИЈАЈУ ГРАДОНОСНЕ ОБЛАКЕ

admin

Кадети укрстили рибарске технике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još