Друштво

Низом активности шире свијест о СМА

Широм свијета август мјесец посвећен је онима који воде борбу са ријетком болешћу спиналном мишићном атрофијом, те се током овог мјесеца организују различите активности са циљем подизања свијести и ширењу знања о овој неуро – мишићној болести, а прилику да се придруже овим активностима имају и Дервенћани.

Прва у низу планираних активности, коју организује Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, биће одржана у уторак, 17. августа испред зграде Градске управе, гдје ће бити постављен штанд са плакатима и лецима, те балонима за најмлађе суграђане, а који ће посјетити наш двогодишњи суграђанин Михајло Радановић, који болује од ове болести. Током мјесеца у знаку ове болести, Михајло ће посјетити и неколико установа и манифестација, те се дружити са суграђанима.

– Под покровитељством града Дервента, „Сунца“ и Савеза за ријетке болести РС, и у нашем граду ће бити реализован низ активности о теми СМА, од којих је прва планирана у уторак, 17. августа од девет часова. Неке од активности које ћемо провести током овог мјесеца јесу посјета Градској управи, основним школама, вртићу, те културној манифестацији „Љетна арт сцена“, као и Сајму привреде и туризма – казала је Михајлова мајка Рајка Радановић додавши да ће паралелно са активностима које су планиране у Дервенти, сличне бити проведене и у Теслићу, гдје живи дјевојчица Дејана Радић, која такође болује од ове болести.

 

Related posts

СМОТРА ПАСА 21. АПРИЛА

admin

Активности од 13. до 30.
априла промовисаће добра дјела

Derventski List

Уз Бојанића гробље стајаће
вишенамјенски објекат

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još