Eкономија

Ниједна понуда за имовину „Униса“

Прва продаја имовине фабрике цијеви „Унис“ из Дервенте није успјела јер није било заинтересованих купаца, а до краја ове седмице биће објављен термин друге лицитације на којој ће земљиште, објекти и опрема бити понуђени за 13,5 милиона марака.

Потврдио је то „Гласу Српске“ стечајни управник „Униса“ Лазо Ђурђевић додавши да није стигла ниједна понуда.

– На првој лицитацији продавали смо имовину за 20,31 милион марака, сада се спушта на 13,5 милиона марака и очекујем да би сада могло бити заинтересованих – рекао је Ђурђевић.

На првој лицитацији, која је одржана јуче, били су понуђени земљиште, објекти, трособан стан, пословна зграда, те возила и канцеларијска опрема, а према одлуци Скупштине повјерилаца, све то продаје се као цјелина.

Укупна имовина тог пропалог предузећа процијењена је на 40,6 милиона марака, а бивши радници раније су истицали да је продаја имовине по 50 одсто нижој цијени од процијењене и то у пакету, погрешан потез, јер, како тврде, само земљиште „Униса“ вриједи 20 милиона марака.

Стечај у том предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

http://www.glassrpske.com

Related posts

Недостају кадрови металске струке, обућари и грађевинци

admin

Дервентска привреда се изборила са пандемијом

admin

Снижени производи
и у „Голдију“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još