Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ АМБРОЗИЈА

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

НАЧЕЛНИК – ОПШТИНСКА УПРАВА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ

                                           ОБАВЈЕШТЕЊЕ

         Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Дервента обавјештава власнике и кориснике површина пољопривредног обрађеног и необрађеног земљишта, власнике и кориснике грађевинскопг земљишта, субјекте који одржавају јавне површине и друге да су, на основу Одлуке о мјерама за сузбијање и уништавање коровске биљке амброзије („Службени гласник Републике Српск“, број 81/07), дужни сузбијати и уништавати коровску биљку амброзију, како би се спријечиле нежељене посљедице (алергије и слично).

Наведеном Одлуком су предвиђене и новчане казне у износу од 700 до 5.000 КМ за субјекте који не предузимају мјере на сузбијању и уништавању амброзије.

Одјељење за инспекцијске послове напомиње да ће у наредном периоду бити појачане контроле од стране пољопривредне инспекције и комуналне полиције по наведеном основу, као и санкционисани несавјесни власници и корисници парцела.

Related posts

Дом здравља продаје косилицу

Derventski List

КОНКУРС – КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „ВУЧКО“

admin

КОНКУРС: ОПШТИНСКА УПРАВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: