Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ ИЗ ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

привредним друштвима прерађивачке индустрије која су престала са радом као посљедица дјеловања пандемије

Влада Републике Српске је донијела Уредбу са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести Covid-19 изазваним вирусом SARS-CoV-2 („Службени гласник Републике Српске“ број 35/20).

Уредбом се утврђују пореске мјере за вријеме ванредног стања ради ублажавања економских посљедица насталих усљед болести COVID-19 с циљем смањења неликвидности пореских обвезника узроковане наведеним стањем, а између осталих у члану 12. и 13. Уредбе утврђена је и мјера која се односи на очување запослености код правних лица и предузетника којима је одлуком штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности или који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично).

Чланом 14. Уредбе прописано да су надлежна министарства дужна утврдити списак правних лица и предузетника којима је одлуком штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности и списак правних лица и предузетника који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина, недостатак радне снаге и слично) и доставити их Пореској управи.

Како би Министарство привреде и предузетништва сачинило списак привредних друштава из своје надлежности позивамо сва привредна друштва из области прерађивачке индустрије, чија шифра претежне дјелатности према Уредби о класификацији дјелатности спада у области 13, 14, 15, 16, 17, 18, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 и 33 [1], а која су обухваћена напријед наведеном мјером, односно нису радила у марту и/или априлу мјесецу 2020. године због штетних посљедица дјеловања пандемије, да попуне образац који се налази у прилогу и исти заједно са прилозима доставе најкасније до 30. априла 2020. године на мејл: d.solomun@mpp.vladars.net.

НАПОМЕНА: Потписану и овјерену изјаву (печатом привредног субјекта) са прилозима потребно је доставити и путем званичне поште на адресу: Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске бр.1, Бањалука.

 

(1) Производња текстила, Производња одјеће, Производња коже и производа од коже, Прерада дрвета и производа од дрвета и плуте, осим намјештаја; производња предмета од сламе и плетарских материјала, Производња папира и производа од папира, Штампање и умножавање снимљених записа, Производња производа од гуме и пластичних маса, Производња базних метала, Производња готових металних производа, осим машина, Производња рачунара, електронских и оптичких производа, Производња електричне опреме, Производња машина и опреме, Производња моторних возила, приколица и полуприколица, Производња осталих саобраћајних средстава, Производња намјештаја, Остала прерађивачка индустрија, Поправка и инсталација машина и опреме

Ова уредба налази се и на веб страници Министарства привреде и предузетништва.

У прилогу изјава коју привредна друштва треба да попуне и доставе у министарство

ИЗЈАВА

Related posts

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – УПИС ПРВАЧИЋА

admin

„Комуналац“ лицитација

admin

Конкурс Геронтолошки центар

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još