Обавјештења

Обавјештење – комунална накнада

Oдјељење за стамбено – комуналне

послове Градске управе Дервента

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

Одјељење за стамбено – комуналне послове Градске управе Дервента обавјештава обвезнике комуналне накнаде да рјешења за комуналну накнаду из 2023. године остају на снази у наредном периоду све док не настану нове околности у погледу права на непокретност или примјени прописа.

Уплата комуналне накнаде вршии се у два дијела, први дио се плаћа најкасније до 30. јуна текуће године у износу од најмање 50 одсто, а преостали износ се плаћа најкасније до 31. децембра текуће године. Комунална накнада плаћа се на рачун буџета града Дервента.

Обвезници комуналне накнаде су власници стамбеног, пословног или другог простора, закупци стамбеног, пословног или другог простора, односно физичка и правна лица која су корисници објеката и уређаја заједничке комуналне потрошње.

Висина комуналне накнаде утврђује се према јединици изграђене корисне површине стамбеног, пословног и другог простора, у зависности од грађевинске зоне у којој се објекат налази и степена опремљености насеља комуналним објектима и уређајима заједничке комуналне потрошње.

Related posts

Дио центра града сутра без воде

Derventski List

Наредба о радном времену
за 21. новембар

Derventski List

Списак мјесних заједница са
припадајућим насељима и улицама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još