Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

НАЧЕЛНИК – ОПШТИНСКА УПРАВА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И

ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да су започеле активности за пријем захтјева за остваривање права на подстицајна средства за производњу меркантилне пшеницe.

Право на подстицај имају произвођачи који су обавили јесењу сјетву меркантилне пшенице у 2018. години и пријавили као начин коришћења пољопривредног земљишта у РПГ (Регистру пољопривредних газдинстава) у 2019. години.

За остваривање права на подстицајна средства, регистровани пољопривредни произвођачи морају испунити сљедеће услове:

  • да су засијали минимално 1,5 ха меркантилне пшенице и да имају пријављено као начин кориштења у РПГ,
  • да су у производном циклусу примјенили минимално 170 кг/ха сјемена пшенице.

 

Као доказ о примјени препоручених норматива сјетвеног материјала, пољопривредни произвођачи ће уз захтјев за остваривање права на подстицај прилагати рачуне о набавци и то у сљедећој форми:

–  малопродајни фискални рачун (фискални исјечак) за купљено сјеме уз потписану и овјерену фактуру која гласи на име подносиоца захтјева, са назначеним бројем предметног фискалног рачуна (БФ) за који је фактура издата, тако да се једна фактура односи искључиво на један фискални рачун или,

– потписана и овјерена велепродајна фактура на којој је назначено име подносиоца захтјева,

– за пословне субјекте који имају властиту производњу сјемена и који су уписани у Регистар произвођача сјемена, доказ (интерни документ) о количинама властитог декларисаног сјемeна употријебљеног за сјетву – властита производња меркантилне пшенице.

Висина подстицајних средстава утврђује се у складу са Планом коришћења средстава за 2019. годину.

Захтјев за остваривање права на подстицајна средства за производњу меркантилне пшенице, као и пријаву сјетвених површина засијаних меркантилном пшеницом у јесењој сјетви 2018. године, може се подићи у шалтер сали општине Дервента.

Приликом попуњавања Обрасца за пријаву потребно је на увид доставити посједовни лист или земљишнокњижни извод како би се у Образац могли унијети бројеви катастарских честица, парцела гдје је обављена сјетва меркантилне пшенице.

Испуњене и потписане пријаве и захтјев за сјетву меркантилне пшенице, предају се у шалтер сали општине Дервента.

Рок за пријаву је 31. јануар 2019. године.

Информације на број телефона: 053/315-170

 

НАЧЕЛНИК ОДЈЕЉЕЊА

                                                                   Славен Пашалић

Related posts

Конкурс за избор секретара Скупштине општине

admin

Конкурс за попуњавање упражњених
радних мјеста у Градској управи

Derventski List

ЈАВНИ КОНКУРС – „НИВЕКС“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još