Друштво

Обиљежена „Недјеља борбе против туберкулозе“

Градска организација Црвеног крста обиљежила је, од 14. до 21. септембра, „Недјељу борбе против туберкулозе“, поводом које су представници ове организације посјетили пет социјално – угрожених суграђана и уручили им по пакет са храном.

Осим тога, чланови подмлатка и омладине Црвеног крста у школама су подијелили брошуре под називом „Шта је туберкулоза“, а путем школског разгласа прочитан је текст о превенцији и лијечењу ове болести.

Туберкулоза је изљечива, заразна болест коју изазива Кохов бацил, а преноси се путем удисања бацила које обољели избацује приликом кашљања.

Она највише напада плућа и шири се капљичним путем, а може да нападне и остале огране. Особа са нелијеченом туберкулозом може заразити десет до 15 људи годишње кашљући у њиховој близини.

Иако је туберкулоза изљечива заразна болест, број обољелих је у порасту, нарочито у земљама источне Европе, југоисточне Азије и Африке и од ње умире више људи него и од једне друге заразне изљечиве болести.

Related posts

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

ДЈЕД МРАЗ ОБРАДОВАО „ТРОЛОВЦЕ“

admin

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još