Одборници о буџету и капиталним
улагањима у 2024. години

Скупштина града разматраће на сутрашњој сједници Приједлог буџета града за 2024. годину у износу од 24.481.000 марака, те приједлог капиталних улагања за идућу годину која су пројектована на два милиона КМ.

На посљедњој, али и најважнијој овогодишњој сједници локалног парламента, пред одборницима ће се наћи садржајан дневни ред од 32 теме.

Осим круцијалног документа за функционисање локалне управе у идућој години, приједлога буџета града и одлуке о његовом извршењу, ријечи ће бити и о плану капиталних улагања. Међу предложеним пројектима за чију је реализацију планирано два милиона марака је изградња водоводне и канализационе инфраструктуре, више путних праваца, спортских терена и игралишта, јавне расвјете, помоћ за изградњу вјерских објеката, уређење друштвених домова, санација и реконструкција путева и друго.

Одборници ће разматрати и приједлоге програма заједничке комуналне потрошње и програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица, те одлуке о висини стопе пореза на непокретности и вриједности непокретности по зонама на подручју Дервенте, те неколико питања из области имовинско – правних односа.

На дневном реду је и Приједлог програма рада Скупштине града Дервента за 2024. годину, као и програми рада и финансијски планови јавних установа, односно Дома здравља, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра, вртића „Трол“ и „Дервентског листа и Радио Дервенте.

Ријечи ће бити и о извршењу буџета града закључно са 30. септембром 2023. године, те о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања, као и одлука о економској цијени услуге у предшколској установи „Трол“ за 2024. годину.

На дневном реду је и неколико информација и то о стању насиља у породици са приједлогом мјера за његово спрјечавање, те о условима и животу пензионера у Дервенти. Одборници ће разматрати и план систематске превентивне дератизације и програма за спрјечавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести за 2024. годину.

Related posts

Дервентски вез вриједан
траг традиције

Derventski List

Центар „Будућност“ обиљежио
Свјетски дан ријетких болести

Derventski List

На снази нови
режим саобраћаја

Derventski List

Промоција романа
„Гугуто Мемето“ 6. марта

Derventski List

Више села сутра
без струје

Derventski List

Утврђена коначна листа стипендиста,
потписивање уговора 9. марта

Derventski List

Слиједи обнова споменика
на локацији Три крушке

Derventski List

Пред суграђанима рукотворине
проткане дервентским везом

Derventski List

Од сутра наставак
реконструкције главне улице

Derventski List

„Недеља“ и „Леси“ сутра на великом платну

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još