Новости

Одређени нерадни дани
за предстојеће празнике

Нерадни дани у Републици Српској у складу са важећим законима јесу 1. и 2. јануар, новогодишњи празници, те 9. јануар, Дан Републике Српске, као и 6. јануар, Бадњи дан и 7. јануар, Божић, а Влада је данас нерадним даном прогласила и 8. јануар.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности. У дане божићних празника вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС.

Према закључку Владе Републике Српске да 8. јануар 2024. године (понедјељак) прогласи нерадним даном, тог дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе.

Руководиоци републичких органа и организација, органа јединица локалне самоуправе, јавних предузећа и установа обавезни су до краја 2024. године организовати рад, ради остваривања пуног годишњег фонда радних дана.

Related posts

„СУНЦЕ“ УСКОРО У НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА

admin

Све доступне вакцине против корона вируса у БиХ

admin

О ребалансу овогодишњег и нацрту буџета за 2023. годину 15. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još