Новости

Одређени нерадни дани
за предстојеће празнике

Нерадни дани у Републици Српској у складу са важећим законима јесу 1. и 2. јануар, новогодишњи празници, те 9. јануар, Дан Републике Српске, као и 6. јануар, Бадњи дан и 7. јануар, Божић, а Влада је данас нерадним даном прогласила и 8. јануар.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности. У дане божићних празника вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС.

Према закључку Владе Републике Српске да 8. јануар 2024. године (понедјељак) прогласи нерадним даном, тог дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе.

Руководиоци републичких органа и организација, органа јединица локалне самоуправе, јавних предузећа и установа обавезни су до краја 2024. године организовати рад, ради остваривања пуног годишњег фонда радних дана.

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

ВЛАДА ФОРМИРАЛА ТИМ ЗА ПРАЋЕЊЕ СТАЊА УСЉЕД ПАДАВИНА

admin

Мост поново безбједан
за саобраћај

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još