РС-РЕГИЈА

ОД ДАНАС ЛЕТОВИ БАЊАЛУКА – АТИНА

Са бањалучког аеродрома данас ће по први пут у његовој историји полетјети авион за Атину у организацији туристичке агенције „Контики травел„ из Србије.

Директор предузећа „Аеродроми Републике Српске“ Милан Рачић рекао је да се овим летом наставља успјешна сарадња са „Контикијем“ након што су уведени летови за Турску.

Он је рекао да је распродат данашњи лет за Грчку од 17.10 часова, те да је за становнике Бањалуке и Српске важно да имају могућност да одлазе на нове дестинације.

– Очекујемо наставак сарадње са „Контикијем“ и наредне године, јер ће се вјероватно планирати увођење летова на нове дестинације – рекао је Рачић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Уз податак да услуге „Аеродрома“ користи и доста странаца, Рачић је открио да је, закључно са априлом ове године, услуге тог аеродрома користило 12.640 путника, те да је овогодишњи план да их буде 200.000.

Рачић је рекао да „Аеродроми“ и даље преговарају о лету за Москву, увођењу одређене туристичке линије и довођењу кинеских туриста, те да рејтингу и развоју овдашњег авио-саобраћаја не доприноси објављивање дезинформација, попут недавне о наводној линији Техеран – Бањалука, која је демантована.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да бањалучки аеродром треба да користи грађанима за одласке, али и да буде мјесто путем којег ће у Бањалуку и Српску долазити што више туриста и људи.

Представник агенције „Контики травел“ Ведран Јокић рекао је да су летови за Атину уведени на основу позитивних искустава овдашњих путника који су лани у девет наврата летјели за Турску.

– Остварујемо њихове жеље за летовима за Грчку. Тих летова ће ове године бити девет, а посљедњи лет за Атину из Бањалуке биће 9. септембра. Такође, ове године ћемо имати и 16 летова за Турску – рекао је Јокић.

Он је додао да су карте распродате и за други лет за Атину, планиран за 30. јун, те позвао грађане да резервишу своја мјеста за наредне летове.

Јокић је додао да повратна карта до Грчке са таксама кошта око 460 КМ.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ПРЕСРЕТАЧИ ШКОДА И ХЈУНДАИ НА ПУТЕВИМА

admin

Мајске пензије веће за десет одсто

admin

У СРБИЈУ ОД ДАНАС БЕЗ НЕГАТИВНОГ ТЕСТА НА КОВИД-19

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još