ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од понедјељка обавезна зимска опрема

Обавеза посједовања зимске опреме за сва возила почиње 1. новембра и важиће до 1. априла идуће године, подсјећају из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У складу са Правилником о саобраћају у зимским условима, под зимском опремом подразумјевају се пнеуматици за зимску употребу (MS, M+S, M&S, Snow Winter и др.) на свим точковима возила или пнеуматици за зимску употребу (MS, M+S, M&S, Snow Winter и др.) на погонским точковима и ланци за снијег на најмање два погонска точка или пнеуматици за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири милиметра и ланци за снијег на најмање два погонска точка.

– Под зимским условима на путу подразумијева се ситуација када пада снијег и када се снијег налази на коловозу, када на коловозу има угаженог и залеђеног снијега, када пада киша и леди се на коловозу и када је коловоз залеђен – навели су из МУП-а додајући да је за вријеме зимских услова саобраћај моторним и теретним возилима са прикључним возилима која не посједују зимску опрему, као и возилима која посједују, а не користе зимску опрему.

– Полицијски службеници МУП-а РС ће у наредном периоду контролисати посједовање и употребу зимске опреме, а поред тога ће искључивати из саобраћаја моторна и прикључна возила на којима се налази снијег или лед, а који би могли утицати на кретање возила у саобраћају, односно прегледност возача и безбједност других учесника у саобраћају – саопштили су из министарства.

Related posts

Освештање обновљеног
храма 13. августа

Derventski List

ДИО ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНE БЕЗ СТРУЈЕ

admin

ПОМОЋ НИЈЕ ЗАКАЗАЛА НИ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još