ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од понедјељка обавезна зимска опрема

Обавеза посједовања зимске опреме за сва возила почиње 1. новембра и важиће до 1. априла идуће године, подсјећају из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У складу са Правилником о саобраћају у зимским условима, под зимском опремом подразумјевају се пнеуматици за зимску употребу (MS, M+S, M&S, Snow Winter и др.) на свим точковима возила или пнеуматици за зимску употребу (MS, M+S, M&S, Snow Winter и др.) на погонским точковима и ланци за снијег на најмање два погонска точка или пнеуматици за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири милиметра и ланци за снијег на најмање два погонска точка.

– Под зимским условима на путу подразумијева се ситуација када пада снијег и када се снијег налази на коловозу, када на коловозу има угаженог и залеђеног снијега, када пада киша и леди се на коловозу и када је коловоз залеђен – навели су из МУП-а додајући да је за вријеме зимских услова саобраћај моторним и теретним возилима са прикључним возилима која не посједују зимску опрему, као и возилима која посједују, а не користе зимску опрему.

– Полицијски службеници МУП-а РС ће у наредном периоду контролисати посједовање и употребу зимске опреме, а поред тога ће искључивати из саобраћаја моторна и прикључна возила на којима се налази снијег или лед, а који би могли утицати на кретање возила у саобраћају, односно прегледност возача и безбједност других учесника у саобраћају – саопштили су из министарства.

Related posts

НЕМА НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ, ДВИЈЕ ОСОБЕ ИЗЛИЈЕЧЕНЕ

admin

ВИРУС НЕ ПОСУСТАЈЕ, СИТУАЦИЈА ОЗБИЉНА

admin

У Дервенти пронађена лабораторија за узгој марихуане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još