ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од школе се опраштају уз музику, пјесму и поворку градом (ФОТО)

Матуранти дервентских средњих школа опраштају се данас од наставе уз музику, пјесму и поворку улицама града.

Весеље је почело од раних јутарњих часова у школском дворишту уз трубаче, а настављено колоном аутомобила која је уз сирене, пјесму и заставе прошла градом.

У добром расположењу и уз пјесму и игру, матуранти редом истичу да је ово посебан дан у њиховом животу, јер данас улазе у свијет одраслих, спремни да крену разним животним путевима.

Од данас бивша гимназијалка Тина Оро истиче да ће школске дане памтити по лијепим догађајима које је доживјела са својим другарима.

– Било је лијепо и занимљиво у школи, много сам научила, али је дошло вријеме да кренем даље. Данас је посебан дан за све нас, зато желимо да уживамо у цјелодневном дружењу. Послије славља уз трубаче и дефилеа аутомобилима наставићемо забаву на Патковачи, а вечерас имамо и журку – истакла је Оро.

Школовање у Стручној и техничкој школи данас је завршила Дејана Балешевић која је због жеље да научи више о економији, банкарству и књиговодству прије четири године изабрала економску школу.

– Средња школа нам је донијела много промјена у животу. Ово нам је била животна прекретница помоћу које смо научили много тога. У економској школи, осим доброг стручног знања, имали смо и квалитетне часове страних језика, а поред школских активности, имали смо могућност да учествујемо на секцијама, попут рецитаторске, новинарске и драмске, гдје смо могли изразити свој умјетнички потенцијал. Препоручила бих ову школу свима, јер она заиста нуди могућности за стицање знања, као и за даље школовање – истакла је она за школски лист „Стршко“.

Многа лица матураната данас квасе сузе, радоснице, али и жалоснице. Жал за школским данима није крила Јелена Сивчевић која је стекла звање кувара.

– Било нам је јако лијепо током школовања и највише смо захвални професорима праксе који су били увијек уз мене. Научила сам много тога што ми може бити корисно како у животу, тако, и ако будем одлучила да се бавим овом професијом. Ово је једно лијепо и корисно занимање које мора да се воли, – рекла је она.

Од школских дана данас се опростило укупно 214  ђака, од којих су 124 ученика који су похађали наставу у седам одјељења Стручне и техничке школе, а у два одјељења мање било је распоређено 90 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Related posts

СИМИЋ: НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ДА СИТУАЦИЈУ ДРЖИМО ПОД КОНТРОЛОМ

admin

Од вртића се опростили маштовитом приредбом

admin

„Пројекат седмица“ у знаку
руске књижевности и шаха

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još