ДруштвоРС-РЕГИЈА

Од 1. јула туристички ваучери у РС

У Републици Српској од 1. јула требало би да почне реализација пројекта туристичких ваучера за ову годину, изјавила је министарка трговине и туризма Српске Сузана Гашић.

Она је навела да ће, чим ступи на снагу уредба о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, која је усвојена на посљедњој сједници Владе Републике Српске, позвати да се пријаве сви привредни субјекти који су заинтересовани да пружају услугу смјештаја и да буду укључени у овај пројекат.

– Услови остају исти, могу да се пријаве они који имају пријављена четири радника и измирене све порезе и доприносе – рекла је Гашићева.

Она је додала да је дошло до малих промјена за кориснике ваучера, јер ће сву процедуру завршити тиме што ће се пријавити у објекат у којем желе да искористе те ваучере.

– Објекат који пружа услугу смјештаја завршиће цјелокупну процедуру, гледали смо да што једноставније дођемо и до кориштења услуга и до рефундације измирења обавеза према свим привредним субјектима који учествују у пројекту – истакла је Гашићева.

Она је подсјетила да је претпрошле године реализован овај пројекат са циљем помоћи привредним субјектима, јер је пандемија погодила туристички сектор.

– Показало се да је то одличан пројекат, имали смо добре повратне информације и од привредних субјеката и од корисника ваучера. Грађани Српске су искористили од 45.000 до 47.000 ваучера – навела је Гашићева.

(RTRS)

Related posts

ОШ „Никола Тесла“: Предузети сви кораци послије земљотреса

admin

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА ЗА ВАТРОГАСЦЕ

admin

Од домаћег воћа и поврћа потече најздравији сок

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još