ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Осавремењавање главни задатак

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ обиљежио је данас Дан установе и крсну славу Светог Ћирила и Методија, а прослава је уприличена у кругу ученика, корисника и запослених.

Директор ове установе Владан Поповић истакао је да потреба заштите корисника условљава скромнију прославу.

– Ми смо установа социјалне заштите, а на снази су још увијек мјере за сузбијање корона вируса, тако да смо и ове године Дан установе и крсну славу прославили скромније – рекао је Поповић додавши да је у току и реконструкција дијела објекта у циљу осавремењавања.

– Поред тих радова, у процесу смо набавке сензорне собе и „Тоби“ комуникатора, што ће нам осавременити рад, а планирамо и уградњу лифта у згради гдје је смјештен дневни центар, чиме ћемо ријешити проблем приступачности објекту – рекао је Поповић истичући добру сарадњу са Владом РС, те подршку локалне управе.

„Будућност“ у овој школској години има 42 ученика, те 55 корисника дневног центра и смјештаја, а осим тога обезбјеђује и инклузивну наставу у Ресурсном центру.

Related posts

Препоручена обустава рада вртића у општинама које су ближе епицентру

admin

Одржано такмичење из математике за ђаке ОШ „Никола Тесла“

admin

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШТО БОЉИ, ЈЕР МЕДИЦИНА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još