ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Осавремењавање главни задатак

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ обиљежио је данас Дан установе и крсну славу Светог Ћирила и Методија, а прослава је уприличена у кругу ученика, корисника и запослених.

Директор ове установе Владан Поповић истакао је да потреба заштите корисника условљава скромнију прославу.

– Ми смо установа социјалне заштите, а на снази су још увијек мјере за сузбијање корона вируса, тако да смо и ове године Дан установе и крсну славу прославили скромније – рекао је Поповић додавши да је у току и реконструкција дијела објекта у циљу осавремењавања.

– Поред тих радова, у процесу смо набавке сензорне собе и „Тоби“ комуникатора, што ће нам осавременити рад, а планирамо и уградњу лифта у згради гдје је смјештен дневни центар, чиме ћемо ријешити проблем приступачности објекту – рекао је Поповић истичући добру сарадњу са Владом РС, те подршку локалне управе.

„Будућност“ у овој школској години има 42 ученика, те 55 корисника дневног центра и смјештаја, а осим тога обезбјеђује и инклузивну наставу у Ресурсном центру.

Related posts

Kупци само мјеркају поврће и воће за зимницу

admin

Домаћини побједници
шаховског турнира слијепих

Derventski List

Математичке радионице
поново у Народној библиотеци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još