Друштво

Црвени крст покретач добрих дјела

Скупштина Градске организације Црвеног крста усвојила је на данашњој сједници извјештаје о раду и финансијском пословању, као и извјештај Надзорног одбора за прошлу годину, те су Пери Ђурићу, Жељку Каиновићу и „Фрукта треједу“ уручена највиша признања Црвеног крста Републике Српске за допринос раду ове организације.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је свима који су допринијели реализацији активности предвиђених програмом рада.

– Веома смо захвални локалној управи за разумјевање и помоћ нашим активностима. Ваља поменути да је Градска организација прошлу годину завршила са негативним салдом од 2.672 марка, првенствено због мањег прихода од полагања прве помоћи за будуће возаче возаче – рекао је Кујунџић.

Током свечаног дијела сједнице генерални секретар Црвеног крста РС Рајо Лазић уручио је највише признање, односно „златни знак“, Пери Ђурићу и Жељку Каиновићу, те компанији „Фрукта трејд“ за доринос, подршку и ангажовање у овој организацији.

– Ово су људи и предузеће који помажу рад Црвеног крста. Они су доказ да је ова организација веза између људи који помажу и људи којима је помоћ потребна – рекао је Лазић.

Каиновић, који је волонтер Црвеног крста од 1992. године и добитник многих признања, казао је да „златни знак“ представља радост, али и подстицај за даљи рад.

– Драго ми је што сам добио признање и што су људи препознали мој дугогодишњи рад. Ово је подстицај да још дуже, вредније и напорније радим – рекао је Каиновић.

Да је призанање Црвеног крста велика част, али и обавеза поручио је и Ђурић.

– Веома сам почаствован. Када добијете овакво признање онда морате да радите још више и боље, а и да окупите и мобилишете друге људе да се укључе и помогну онима којима је помоћ потребна – рекао је Ђурић.

Скупштини су присуствовали предсједник Скупштине града Бојан Радановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, представници градских и општинских организација Црвеног крста из регије и други гости.

Related posts

КРАТАК СВАКИ ДАН ПРОВЕДЕН УЗ ВОДУ И РИБОЛОВ

admin

Омикрон узео маха и у Дервенти

admin

Екстремно високе температуре све до викенда

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još